tiistai 11. heinäkuuta 2023

Vanhempaakin fantasiaa

 Luin:

87. Christie Agatha: NEITI PINKERTONIN SALAISUUS §§½

281 s. Wsoy 1994 5.p (Eero Ahmavaara) YK

Ilman Marplea ja Poirotia teksti hieman laahaa, mutta kunnon kertomus tästä lopulta kehkeytyi. Väärää epäiltiin ja oikea murhaaja oli nitistää päähenkilön morsiamen. Viime hetkellä, kas kummaa, sankari kuitenkin pelastaa korisevan heilansa ja avioliiton arki voi alkaa.

  (Kansikuva höpisee. Neiti Pinkerton on iäkäs nainen)


88. Varro Martius: CAESAR KATSOO POHJOISEEN §§

135 s. Gummerus 1938 YK

Latinan lehtori lipsahtaa Caesarin ajan Roomaan ja koettaa turhaan estää Caesarin murhan. Vaikka juttu on lie unta, kelvatkoon aikamatkajuttuna fantasiaosastoon.




89. Tapio Marko: KOLMETOISTA MEHILÄISTÄ §§§

205 s. Wsoy 1964 2.p AV

Ampiaiset ja mehiläiset menevät sekaisin tässä MT:n parhaassa rikosromaanissa. Juttu loppuu onneksi kesken, ketään ei tapeta ja ryöstö onnistuu. Lukija päättäköön, mitä myöhemmin tapahtuu.


 ****************

Tilasin Finlandia-kirjalta kolme teosta, jotka tulivat ennätysvauhtia. Firma taitaa kohta jyrätä muut antikvariaatit alleen. Hyvä palvelu, pitää tunnustaa. Itku tulee pienten putiikkien puolesta. (Etenkin Jyväskylän Vanha Antikvariaatti ja Kuopion Kirja- ja lehtilinna ovat minulle mieleen) 

Ostetut:



Caesarin jo luin, kts. ylempää. Iisalon Legendat on mainio kansanperinteeseen pohjautuva teos etenkin kauhua haluaville. Se kuuluu jopa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisuihin vaikka on Kirjan kustantama. SKS perustettiin jo vuonna 1831.

Anu Holopaisen viime vuosituhannen nuoristofantasiateoksista minulta puuttuu vielä Kristallien valtakunta (1996), jota en Vammalastakaan löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...