sunnuntai 22. syyskuuta 2024

FANTASIAHYLLYTÄYTETTÄ

 Luettua fantasiaa:

114. Tarvas Toivo: LEGENDOJA §§

114 s. Otava 1908

Uskonnollisia legendoja, taivasihmeitä. Toki paremmin taruja kuin jumalan sanaa, joten paikka fantasiahyllyssä on oikein.


115. Karro Asa: KULTAISEN LUOSTARIN PAHOLAISET §§

116 s. Satakunnan Kirjateollisuus 1941

Ei tässä ole mitään luostariin viittaavaakaan. Pahat mustat miehet asuvat luolissa, keräävät kultaa ja alistavat orjia. Uljas Osmo saa orjat vapautetua ja pahat miehet tuhottua. Teos pääsee fantasiahyllyyn ”puuttuvan renkaan”, eli valkoisten liki-ihmisolentojen takia.



116. Mikkonen Jyrki: PUNAINEN KYYNEL §§½

273 s. Otava 1948

Mies asuttaa bambukepissään pientä puolimetristä norsukäärmettä (joka imee norsuista verta ja on erittäin myrkyllinen), ja naisen kalloon on kolmivuotiaana ammuttu pyhä kivi, Buddhan patsaasta anastettu Punainen kyynel. Kivi on koteloitunut ja kun naisen päätä ei saada irrotettua, hänet viedään Intiaan papittareksi. Kyllä tässä on tarpeeksi huuhaata jotta fantasiahyllyyn pääsee.

******************

Karille kiitos Kyynelestä.  (Ja Shimolle Alastalosta, nyt 312. Ja Juhalle kiuaskivistä)

Vietämme tämän vuoden viimeistä viikonloppua rantamökillä. Keskiviikkona lähdemme kaupunkiin. Viime yönä lämpötila laski ulkona nollaan, joten joutaa lähteä lämpimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvästi kesä.

Rantamökkikausi loppui. Kylmyys ja pimeys eivät ole nautintoa vanhoille. Pakkasimme tavarat ja panimme mökin talvikuntoon. Kellari on peitet...