lauantai 18. kesäkuuta 2016

Luettua

76. Alvtegen Karin: SYYLLISYYS **
244 s. Wsoy 2006 (Jaana Nikula) Sapo 437 RM
Takakannessa tunnus ”Perinteinen salapoliisiromaani”. Ei ole. On epäuskottava muka psykologinen tarina. Postitetaan varvas. Miksi kaikki tietävät, että kyseessä on lähettäjän oma varvas? No, oli se, itse oli rautasahalla irrottanut. Nilkutti sen jälkeen. Minulta on varvas sairaalassa poistettu. Hoipuin kainalosauvoilla kuukausikaupalla. Enkä ymmärrä miksi kostettiin ja mitä. Oma.


77. Aapeli: PUUHEVONEN PAKKASESSA **
150 s. Wsoy 1962 3.p RM
En oikein ole riemastunut pakinoista. Nämä ovat ehkä hieman asiallisempia kuin Ollin tai Arijoutsin pakinat, muutama jopa hymyilytti. Kovin kevyttä höttöähän nämä ovat. Oma.


78. Tierna Jaakko: KUU ITKEE VERTA *
240 s. Aura 1947 YV
Ikuisen elämän eliksiiriä käyttävät henkilöt menettävät tulipalossa eliksiirinsä ja pyrkivät tekemään uutta satsia. Murhia ja muuta vikkelää tapahtuu, ennen kuin eliksiirin loppuminen aiheuttaa muutaman henkilön äkillisen vanhenemiskuoleman, ja kuu itkee verta. Miksi tätä teosta jossain luetteloissa pidetään vain marginaalifantasiana? Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VELHOJA MERELLÄ

Luettua:  36. Talvio Maila: PIMEÄNPIRTIN HÄVITYS §§§ 299 s. Wsoy 2021 (2001) 5.p Hirvittävä melodraama. Patruuna raiskasi huusholle...