torstai 21. kesäkuuta 2018

Luettua rantamökillä

72. Järnefelt Arvid: ISÄNMAA §§
199 s. Wsoy 1949 7.p (1893) RM
Paatoksellinen kertomus, aikaansa sidottu. Heikki lähtee kotitilaltaan, lukee itsensä maisteriksi. Palaa kurkistamaan kotiaan, jossa on uusi istäntä ja Heikin entinen heila emäntänä. Sivulla 194 lause "Elämä on sitä, että pitää tehdä itsensä tarpeelliseksi, ja onni on sitä, että on tarpeellinen", on kirjan parasta antia. Oma.

73. Hawking Stephen: MINUN LYHYT HISTORIANI
124 s. Wsoy 2015 (Markus Hotakainen) RM
Todellakin lyhyt historia, tosin ymmärrettävästi, koska vaikeavammaisen Hawkingin oli vaikea tuottaa tekstiä. Mitään uutta ei elämäkertaosuus tuo esille. Kirjan viimeiset parikymmentä sivua ovat erittäin vaikeatajuista teoriaa aikamatkailusta. Hawking kuoli 1918. Kirjastosta.

74. Sariola Mauri: KOLTAN UNI §§§
n. 200 s. Gummerus 2005 RM
Yhteissidoksessa Kutsutaan Susikoski. Koltan uni on perho ja murha tapahtuu ovelasti lohijoella Lapissa. Juonen kuljetus on oivallista ja ympäristö on asiantuntevasti kuvattu. Oma.

*********************

Tänään on vuoden pisin päivä. No, onhan kesää vielä jäljellä. Juhannusta vietämme rauhallisesti puukottamatta ketään ja pissaamatta veneestä.

2 kommenttia:

  1. Teillä on ihan oikeat toimintatavat Juhannukseksi! Oikein mukavaa Juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Samoin teillekin hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...