perjantai 27. joulukuuta 2019

Silmälasit vuodesohvalla

Luin:
158. Therman Kaarlo: ISOISÄN SILMÄLASIT §½
82 s. Otava 1948 YV
Missä lie kulkee fantasian ja sadun ero? Mutulla päättelen, että tämä teos on pelkkää satua ja poistan sen fantasiahyllystä. Näiden satujen sanoma ei ollut minulle mieleen, eikä juonissakaan kehumista ollut. Lapset voivat arvottaa toisin.


*********************
Sisareni (86) asuu Jyväskylässä yksiössä. Edellisessä asunnossa oli kolme huonetta ja keittiö, joten tavaroiden mahduttamisessa oli ongelmansa. Huoneessa on kolho vuodesohva, joka avattuna peittää puolet lattiasta. Sisarella on yhdellä seinustalla oma sänkynsä. Kun vuodesohva avataan, ei lattialla mahdu liikkumaan. Niin olen nukkunut patjalla lattialla. Tämä on vaikeaa, koska ylös nouseminen vaikkapa vessaan on työn ja tuskan takana. Niinpä menin Kuopion Sotkaan ja palvelu pelasi. Hankin siron vuodesohvan, jonka Jyväskylän Sotka toimittaa perille. He myös kokoavat sohvan ja vievät vanhan pois. Välipäivien alennuksen vuoksi yhteishinta jäi vielä 40 % halvemmaksi kuin normaali hinta olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TSASOUNA, PALO

  Päiväkävelyllä kävimme Toivalan tsasounalla. Paikka on komea ja rakennus soma, mutta aivan edessä kalliotörmän alla rämisee moottoritie. M...