perjantai 20. joulukuuta 2019

Yötä päivää kummitussohvalla

156. Vainonen Jyrki: YÖN JA PÄIVÄN TARINOITA §§§½
214 s. Aula & Co 2019 YK
Mielelläni luen Vainosen kirjoja. Outoja kertomuksia. Onko lie mitään opetusta, sitä en tiedä. Lainasin tämän kirjastosta. Kirjastovirkailijoiden taso on laskenut (kirjan tilaus ei onnistunut), kohtahan niitä ei enää tarvita (eikä edes ole) koko laitoksessa.

157. Pöykkö Elina: SIIRI JA KUMMITUSSOHVA §§§½
115 s. Karisto 1992 YV
Lapsille kirjoitettu, paremminkin fantasia kuin satu. On kotitonttu Kusti ja kummitus Elisabeth, yksinhuoltajaäiti tyttärineen, Huugo-setä ja naapurissa nousukasperhe. Nousukkaat saavat nokilleen, Elisabeth-kummitus kohtaa nuoruudenrakastettunsa ja haihtuu, Huugosta ja yh-äidistä tuntuu pari tulevan eikä vanhaa taloa hylätä. Ihastuttava kertomus.


******************
Haimme Kuopion Marja ja Vihannes-firmasta viisi kiloa pakastepuolukoita. Joulun kunniaksi paikassa tarjottiin vielä pullakahvitkin. - Syksyllä puolukat jäivät keräämättä. Enhän minä keppeineni edes pääse kalliolouhikkoon ja vaimokin alkaa vältellä vaikeita maastoja. 
Joulukuusen haimme Hongkongista asti. Joskus kävimme mökillä kuusihommissa mutta jäi sekin eikä sinne nyt lumen takia pääsekään. Muukin jouluhössötys onneksi jää meiltä vähiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TSASOUNA, PALO

  Päiväkävelyllä kävimme Toivalan tsasounalla. Paikka on komea ja rakennus soma, mutta aivan edessä kalliotörmän alla rämisee moottoritie. M...