perjantai 17. tammikuuta 2020

Kenraali, toimittaja ja Wanha herra

5. Hurtta Boris: VIISAITA SIIRTOJA
WHH-219 2019 YK
Boriksen lukupäiväkirja vuodelta 2019, vuosittain aina yhtä riemastuttava ja paljastava selvitys turkulaistamperelaisen miehen elämästä. WH:na ei pääse tämän kummemmin ruodittavaksi.

6. Penttilä Simo: HERRA JA YLHÄISYYS §§
431 s. Otava 1945 Novellivalikoima. YK
Kenraaliluutnantti T.J.A. Heikkilän seikkailuja Meksikossa, jossa hän on saanut lisänimen Sonoran uni. Mies on sovinisti, fasisti, eunukki ja komea. Kun on lukenut yhden novellin, on lukenut kaikki. On kaunistakin kauniimpi nainen ja kurjia konnia jotka yrittävät tuhota kenkun. Yleensä neitokainen pelastaa viime tipassa miehen tämän lirkutusten tähden. - Tämä teos oli ensimmäinen, jonka luin vuonna 1965 tultuani ensimmäiseen työpaikkaani Lapinlahden kuntaan, yksinäisessä poikamiesasunnossani Alapitkän kylässä.

7. Nuotio Eppu: MUSTA §§
268 s. Otava 2006 JKL/YK
Tummaihoisen naistoimittajan elämää ja työtä Suomessa. Yle on työpaikkana, eräs aluetoimitus. Murha tapahtuu ja komea poliisi Heino tutkii tapausta. Toimittaja Pii Marin sotkeutuu mukaan hänkin. Murhaaja löytyy, mutta täysin epäuskottava henkilö muka on muutaman murhan tehnyt. Myös murhien motiivi on naurettava. Parasta on rasismin esille tuominen.

****************
Olin kolme yötä sisaren luona Jyväskylässä. Uusi sohva oli tuotu ja hyvä siinä oli nukkua.


Sohvaan tulee vaalea kangaspeitto, tuossa kuvan vaiheessa olin vasta käsitellyt sohvan suoja-aineella ja se on kuivumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...