perjantai 31. tammikuuta 2020

Pihkovaa ja vanhoja asioita

Luettua:
11. Hirvisaari Laila: PIHKOVAN KELLOT §§½
428 s. Otava 2009 YK
Laila Hietamies kirjoitti leppoisia ajanvieteromaaneja. Hirvisaarena tavoite tuntuu olevan korkeammalla ja taitaa rima pudotakin. Katariina jäi minulta kesken eikä tämäkään vakuuta. Ensimmäisestä maailmansodasta puhutaan. Sotasairaala toimii Pihkovan seudulla. Nuoret naiset tekevät opiskelunaan työtä alkeellisissa olosuhteissa. Kidutuksia ja muita sotaraakuuksia kuvataan yksityiskohtaisesti. Saavutettu mukasovinto kiduttajan ja kidutetun välillä on tökerö. Sairaalan ulkopuolella eletään kuin hovissa ainakin. Ja kokonaisuus on sekava.

12. Durbridge Francis: MITÄ UUTTA PAUL TEPLE? §§
181 s. Gummerus 1953 (Antero Hälvä) YK
Nuorena muistan kuunnelleeni radiosta Paul Temple-kuunnelman (kuunnelmia?). Jotain ihmeellistä sotasalaisuutta tässä vakoillaan, ihmisiä kiristetään ja tapetaan, myrkkyjä juodaan ja näyttämöllä näytellään. Autoillakin hurjasti ajetaan ja ikkunatikapuilta pudotaan. Sekaisin menin.

***************'
Seurasimme suurella mielenkiinnolla televisiosta ohjelmaa Maaseudulta maailmalle. Joku nuori arvostelija piti ohjelmaa mitättömänä - kaksi ukkoa muistelee vanhoja.  (No, pidän minäkin kaiken maailman räppäreitä ja Puoli seitsemän-ohjelmaa yms. mitättöminä.) Myös olemme katselleet vanhoja ohjelmia otsikolla Kaverille ei jätetä. Mainioita ovat. Niissä on sekä lämpöä että ajatusta, ja lisäksi niissä osataan näytellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...