lauantai 8. helmikuuta 2020

Tallinnassa vanhenemassa

Matkat: Paikallisbussilla junalle, Helsingissä kävellen Länsisatamaan, Finlandialla yli Suomenlahden, kävellen hotelli Ilmariseen. Paluumatkalla Länsisatamasta ratikalla rautatieasemalle ja siitä Z-junalla Kouvolaan ja sieltä junalla Kuopioon. Taksilla loppumatka. 

Hotelli: Saimme pienen huoneen kolmannesta kerroksesta. Aamiainen oli sikäli parantunut, että lohta tarjottiin joka aamu. Häiriköitä ei ollut.

Tutustumiset: Kumussa kävimme katsomassa näyttelyn Emansipoituva nainen Viron ja Suomen taiteessa. Merimuseo oli uusittu täysin, interaktiiviseen suuntaan. En välttämättä pidä suuntausta vanhukselle tarpeellisena. Lisäksi kävelimme katsomaan uutta tapahtumakeskusta Patarein taakse (Noblesner). Autio oli paikka, kesällä voi olla vilkkaampi.


 Kumun näyttelyssä pidin eniten kissasta vasemmalla. No, totta puhuen erittäin kiinnostava näyttely. (Näpäytä kuvaa)


 Kumun etuovea emme ole ennen käyttäneet, nyt lähdimme siitä pois. Etupuolella oli mm. tämä patsaskasa, jonka keskelle tungin itseni.


 Merimuseossa oli laiva jos toinenkin. Tässä purjeveneosastoa.


Vaimo ruorissa. Tässä museossa sai moneen kohteeseen koskea vaikka kaksin käsin.
Ateriat: Tuloiltana pitsanpalat ja olutta lähikaupasta. Maanantaina Karja-Kelderissä makkaroita tai kanaa. Tiistaina vaimon 75-vuotisateria Talukörtsissä ja keskiviikkona pihvit Peppersackissa. Talukörts viihtyisin hyvän palvelun paikka, Peppersackissa paras ruoka ja kehnoin palvelu. Kahvit joimme kuten aina Energiassa, Pagarikodassa ja Pagaripoisidissa. 


 Syntymäpäiväkahvit Pagarikodassa. Meidän mielikahvilamme, joka ei steriilillä komeudella pröystäile.

 Varsinainen juhla-ateria Talukörtsissä. Lautasilla juustokanaa, laseissa olutta/kaljaa ja votkaa.

Tallinnassa lämpötila pyöri nollan seutuvilla ja kylmä tuuli lisäsi purevuutta monin verroin. Ratikoilla ja busseilla kiertelimme ympäriinsa, kävelimme paljon ja ostimme hieman vaatetta ja rasvoja. Kävin parturissakin. Kokonaisuutena reipas reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...