lauantai 22. helmikuuta 2020

Uutista pukkaa

20. Westlake Donald E.: VARKAITTEN TUSINA §§§
243 s. Bookkari 2008 (Tarmo Haarala) JKL
Novelleja lain toiselta puolelta, eli varas on päähenkilönä. Ja ihan sympaattinen varas. Novellit on kirjoirtettu vuosien saatossa ja julkaistu esim. Playboy-lehdessä. Alussa Westlake kertoo novellien syntyhistorian.

21. Kavanne Risto: VIIMEINEN UUTINEN §§§
199 s. Otava 1970 YV/YK
Kertomus Maapallosta vuonna 1985. Raketit suihkivat ympäriinsä ja Kuussa ja Marsissa on pysyviä tukikohtia. Poliittinen tilanne kärjistyy ja maailman tuho alkaa vahingosssa Kiinasta. Laser-ketjureaktio (?) pakastaa ilmakehän absoluuttiseen nollapisteeseen (mahdotonta) ja elämä tuhoutuu. Avaruusasemien väki jää eloon, ja huuteleepa joku kapteeniluutnantti sukellusveneestäkin. Varoituksen sana on vakava eikä yhtään liioiteltu nykymaailmassa. (Vetävän kertomuksen keskellä on tarpeeton tietokilpailuosio, joka ei kuulu mitenkään asiaan.)


**********************
Kävin pari yötä sisaren luona Jyväskylässä. Mitään tekemistä minulla ei ole enää siellä, hänellä käy siivooja ja terveydenhoitaja ja ruoka tuodaan kotiin. Olenpa seurana.  (Jaa muuten, jos minulta kysytään, hyökkäyshävittäjiä ei tarvita Suomessa. Mutta ostavat kuitenkin sen kalleimman härvelin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...