tiistai 3. maaliskuuta 2020

Vastausta kerrakseen

Luettua:
'
26. Mäkinen Erkki: HERÄÄMISEN MAKU §§
144 s. Wsoy 1969 AV
Suomesta on toisen maailmansodan jälkeen tullut kansandemokratia. Sotaa käydään Natoa vastaan ja luoteesta hyökätään Suomeen. Etupäässä kertomus on oman aikansa nuorisokoheltamista, eikä rinnakkaismaailmateemalla ole kummoistakaan merkitystä.


27. Rovira & Miralles: LOPULLINEN VASTAUS §§§ /§
389 s. Atena 2011 (Anne Dougan) YK
Alku on erinomaisen vetävää kuljeskelemista vanhojen tuttujen kuluneiden kuvioiden kera. Etsitään sitä ja siltä saadaan vihje etsiä tätä. Ympäri maailmaa kuljetaan hakemassa lopullista totuutta fysiikan kautta Einsteinin jalanjäljistä. Loppuratkaisu eli lop. Totuus on sitten sitäkin typerämpi. Olisivat lukeneet minun novellini Pyhyys,  olisivat saaneet paljon vetävämmän lopun. Samaa asiaa kun molemmissa veivataan.


Lisää juonipaljastusta. Etsivät yhtenäisteoriaa, eli miten sähkömagneettinen, heikko vuorovaikutus, vahva vuorovaikutus ja gravitaatio saadaan sovitettua samaan kaavaan. Gravitaatio ei tällä hetkellä sovi kuvaan. Einstein oli muka loppuaikanaan kehittänyt kaavan E=ac2 (2 eksponenttina) Kirjassa naiivisti loppuratkaisuksi eli a:ksi ilmoitetaan rakkaus. Itse tarjoan Pyhyys-novellissa aikaisemmin tuntematonta luonnonlakia. Eiköhän Einsteinkin olisi mieluummin tällaisen fyysisemmän ratkaisun hyväksynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...