tiistai 23. kesäkuuta 2020

Aune, Reiska ja kaiken päätös

Vaimon sisar ja Reiska kävivät rantamökillä kahden yön keikan. Kävimme jopa Kannonkosken kirkolla ja muutenkin reissu oli täyteläinen ja ruoallisesti runsas. Kuvia en ottanut, mutta Reiska otti paljonkin. Minun tietokoneelleni siirrettiin muutama kuva.


Sisarukset ja alkoholitonta kuohujuomaa


Vaimo
**************************'
Luettua:

70. Simenon Georges: MAIGRET JA VANHA ROUVA §§§
212 s. Otava 1983 2.p (Osmo Mäkeläinen) RM
Toteavaan tyyliin kirjoitettu – kuten kaikki Maigretit – teos murhasta, toisestakin ja omistamishimosta. Calvadosia nautitaan muiden herkkujuomien lisäksi niin, että suomalainen poliisi olisi jo katkaisuhoidossa.

71. Alasalmi Päivi: VAINOLA §§
252 s. Gummerus 1996 RM
Teos oli Findandia-palkintoehdokkaana aikanaan, syytä en ymmärrä. Sujuvasti kirjoitetussa kertomuksessa toki on kartanoromantiikkaa ja yritystä kauhun puolelle, mutta koko perusasetelma ontuu. Miksi rikas kartanonherra otti paljon itseään nuoremman naisen vaimokseen? Normiseksiäkään ei tohelo halunnut eikä tyttösestä seurapiireihin ollut. Miksi koko kylä vaikenee vanhoista tapauksista? Kyllä joku postineiti tai passipoliisi olisi karmeat salaisuudet missukalle kertomut. Herkässä ovat murhatkin, ja vinkeät silmäniskut tallin nurkassa tai takkahuoneen lattialla.



72. Christie Agatha: KAIKKI PÄÄTTYY KUOLEMAAN §§
1221 s. Wsoy 1989 4.p (Anna-Liisa Laine) Sapo 172 RM
Muinais-Egyptiin sijoitettu rikoskertomus, jossa on liian paljon murhia ja liian ennalta-arvattava ratkaisu. Tosin arvattava siksi, että samaa kikkaa on käytetty dekkareissa liian usein. No jaa, tämä on kirjoitettu 1945 joten saattaa olla, että tätä on matkittu – toki myös Agatha itse. Faaraoiden Egyptiä kuvataan asiantuntevasti, olihan Christien aviomies arkeologi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...