keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Kahden tähden ja kolmen poikasen luettua ja nähtyä. Lopuksi hieman marinaa.

Luin:

68. Christie Agatha: NELJÄ SUURTA §§
223 s. Wsoy 2007 (1927) 5.p (Anna-Liisa Laine) RM
Teennäisen kömpelöltä maistuva Poirot-dekkari, jossa matkustellaan liikaa ja ollaan niin niin rikollisia. Liikaa porukkaakin on samassa liigassa, ei sellainen pysyisi kasassa. Tämä on se Poirot, jossa Poirotilla on veli Sherlokin malliin. Vaan eipä olekaan.

69. Palolampi E(rkki): KOLLAA KESTÄÄ §§
314 s. Wsoy 1940 RM
Talvisodan selvitystä Kollaan rintamalla. Kollaan valistusupseeri luutnantti Palolampi jatkaa tässä valistustoimintaansa. Mieluummin luen Tuntematonta sotilasta, jossa kerrotaan vain tapahtumista. Uskon, että Talvisota oli kova paikka ja suomalaiset urhoollisia. Pasifistina vastustan kaikenlaista sotatoimintaa, joten en ole oikea ihminen tämän teoksen lukijaksi. Teoksen on isäni ostanut enolleni joululahjaksi.


*******************


Lähijoutsenpesällä on kuoriuduttu. Kannattaa näpäyttää kuvaa, jotta vesselit näkyvät paremmin.

Ja vielä marinaa:  Patsaiden kaatelu, olkoon syy mikä tahansa, kuuluu samaan sarjaan kirjojen polttamisen kanssa. Menneestä pitää ottaa opiksi eikä ruveta muuttelemaan historiaa Putinin ja muiden populistien tavoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...