sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Luettu on. Ja värssykin lipsahti maailmalle.

 Kävin sisaren luona Jyväskylässä hommaamassa hänelle uuden helppokäyttöpuhelimen. Viivyin kolme yötä, muutakin sain aikaan eli sisar saa turvarannekkeen ja muutamia lisäpalveluja. Antikvariaatista en mitään löytänyt ja kirpputorilla en käynyt.

Luettua:

128. Lehtolainen Leena: RIVO SATAKIELI §§½

346 s. Tammi 2005 (BON) AK

Kantaaottavaa poliisitoiminnan kuvausta. Parituspiireissä pyöritään ja politiikkaa sivutaan. Erääseen populistipuolueeseen suhtaannutaan nuivasti. Ikävä kyllä laajahko teos päättyy eräänlaiseen epäuskottavaan hätärykäisyyn, joten enemmän pykäviä ei kerry.


129. Paasilinna Arto: HIRTETTYJEN KETTUJEN METSÅ §§§

240 s. SSKK 1984 JKL

Ortodoksikolttamuori Naska esiintyy monenlaisten rikollisten seurana Lapin erämaassa. Tukholmalaisia huoriakin sinne tuotetaan ja kultaa on varastettu oikein roimasti. Mitään järkeä tässä teoksessa ei ole, ja se on hyvä asia. Onneksi kettujakaan ei hirtetä, melko määrä turisteja tosin kohtaa loppunsa narun päässä.


130. Blomqvist Anni: HYVÄSTI, MYRSKYLUOTO §§§½

178 s. Gummerus 1988 5.p YK

Viidennessä ja viimeisessä osassa on vauhti liiankin päällä, Myrskyluodon väki kuolee tai muuttaa muualle, ja viimeisenä Maija pakotetaan veneeseen ja kuljetetaan ihmisten ilmoille. Teos oli kokonaisuudessaan vaikuttava.

****************

Savon Sanomatkin oli löytänyt runon. Ennen nämä olivat lukijan värssyjä, nykyään hienosti runoja.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...