tiistai 6. lokakuuta 2020

Rantamökki talvikuntoon

 Rantamökki on laitettu talvikuntoon. Todennäköisesti emme palaa tänne ennen kevättä (jos olemme elossa). Lähtö tapahtuu huomenna. Kesä sujui rauhaisasti ja talvea saa taas kärsiä liiaksi asti. Kun ei minnekään uskalla edes matkustaa.


Venettä emme jaksa enää kääntää. Mutta hyvin tuo talvehtii hupussaankin.

Linnunpöntöt on puhdistettu ja korjattu. Suosituimman asunnon sijoitimme niin, että ovelta on osittainen järvinäköala. Yhteensä pönttöjä on tontilla neljä.

 


Kellarin rappu on peitettävä, jottei lumi ja jää peitä ovea pitkälle kesään.

Luettukin on:

115. Sariola Mauri: ONKO TEILLÄ RUISKUKKIA? §§½

N. 160 s. Gummerus 2000 (1977) RM

Kokoomateoksessa Susikoski Suomesta. Mies ammutaan autoon, Susikoski selvittää ampujan ja huumekauppiaita paheksutaan, niin kuin oikein on. Ja lopuksi pamautetaan sairaat aivot pellolle.


116. Blomqvist Anni: TIE MYRSKYLUODOLLE §§§½

154 s. 1988 Gummerus 6.p (Björn-Christer Lindgren) RM

Liekö suomentajan syytä, että teksti sujuu kömpelösti. Sitäkin kiinnostavampaa on elämä 1800-luvun saaristossa. Ensimmäisessä sarjan osassa Maija kihlataan Jannelle, eikä siinä Maijalta mitään kysytä.


117. Salakka Eino: VANHAN VALAMON PÄIVIÄ §§§½

223 s. Karisto 1988 RM

Sydämellisen leppoisaa kerrontaa Laatokan Valamossa vietetystä lapsuudesta. Einon isä oli poliisina Valamossa ennen sotaa. Olen tämän ennenkin lukenut, hyvin tunsin Einon Kuopion kirkosta. 

 

 118. Suntila Shimo ym.: RIKOKSEN LYHYET JÄLJET

32 s. Osuuskumma 2020 RM

Neljän henkilön sadan sanan mysteereitä, joita oli hyvä lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...