torstai 14. lokakuuta 2021

Pimeitä öitä pitelee

 Luin:

 

112. MacLean Alistair: NAVARONEN TYKIT §§§§

312 s. Wsoy 1957 (Aaro Vuoristo) YK

Toki elokuvanakin tunnettu sujuva natsientuhoamiskertomus, jossa pamautetaan mäsäksi myös kaksi komeaa tykkiä. Pitää mukana olla petollisuutta ja sankaruutta, mutta suuremmilta rakkauden riemuilta vältytään. Anthony Quinnin kuva pyörii lukiessa taustalla silmissä.


113. MacLean Alistair: KOTKAT KUUNTELEVAT §§§½

283 s. Wsoy 1972 11.p (Timo Martin) RM

Vetävää menoa Itävallan alpeilla, natsit saavat kyytiä englantilaisilta agenteilta. Vuoristoratavaunut syöksyilevät ja vuorilinnat roihuavat liekeissä, lentokoneilla ja postilumiaura-autoilla hurjastellaan eikä lemmeltäkään vältytä. Reipasta epäuskottavaa äijäviihdettä. Nuorena luin Macleania paljonkin.


114. Huovinen Veikko: YMPÄRISTÖMINISTERI §§

185 s. SSKK 1983 RM

Veikko puhuu metsänhoidon puolesta ympäristöhuuhailuja vastaan. Oikealta tuntuu asia, metsää pitää käyttää ja siitä elantoa saada. Vähän kuivaa huumoria, jos huumoria ollenkaan.


115. Paasilinna Arto: VOLOMARI VOLOTISEN ENSIMMÄINEN VAIMO §§

211 s. Wsoy 1994 RM

Löysästi yhteen kuuluvia jutuntapaisia Volomarista, joka puuhailee kaikenlaista, mukana vaimo Laura. Mies on kova historiallisten esineiden keräilijä – karttuupa hänen kokoelmansa jopa esihistoriallisella komsi-naisen tussulla. 

- yhdessäkään kirjassa ei ollut kansipaperia kuvattavaksi.

*************

Rantamökin talvikuntoonlaitto etenee. Eilen oli Saarijärvi-päivä. Kahvit Äijäsellä, lounas Linnan Liisassa. Kierrätyskeskuksesta löytyi autoon rikkaimuri, vaimolle laukku ja minulle luettavaksi Koivukarin kirja Poltetun miehen tytär. Lisäksi veimme kierrätyskeskukseen ison muovikassillisen omia kirjoja myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...