tiistai 26. lokakuuta 2021

Sänky ja loppusuunnitelma

Luin:

119. Lem Stanislav: SOLARIS §§§§

275 s. BES 2021 (1961) (Przemyslaw Wierzbowski) YK

Klassikkokirjan pätevä käännös esperantoksi. Suomeksi luin kauan aikaa sitten, elokuvan nähnyt muutaman kerran. Muutamassa paikassa selostetaan turhan tarkkaan ja pitkään planeetan pinnanmuotojen muuttuvuuksia. Ihmeekseni löysin lopusta unohtamani käsitteen epätäydellisestä jumalasta. Olen asiaa sivunnut muutamassa omassa novellissani.

 

************

Ostin itselleni uuden sängyn. Oikein pappamallia. Korkea, päädyin verustettu. Tarvittaessa siihen saa liitettyä erilaisia vanhusta tukevia laitteita. Sänky on suurempi kuin edellinen ja täyttää melkoisesti yhdistettyä työ- ja makuuhuonettani. 

Työpöytäni, yöpöytäni ja koko ruljanssi ovat soveliaasti sekaisin. Tiedänpä itse, missä mikin tavara on. Vaatekaapit ovat kuvaajan seläntakaisella sivustalla. Vaimolla on oma huoneensa, rivitalon alakerrassa ovat olohuone ja keittiö. Molemmissa kerroksissa on vessa, yläkerrassa myös sauna, joka toimii meillä varastona. Molemmin puolin meillä on erittäin hyvät naapurit. Tässä viivytään, kunnes kannetaan hoitolaitokseen tai kirkon kautta krematorioon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...