tiistai 25. lokakuuta 2022

Aconcagualla ja hieman muuallakin

Luettu:

 

132. Christie Agatha: KUOLLEEN MIEHEN HUVIMAJA §§§

202 s. Wsoy 2004 (Anna-Liisa Laine) AV

Vaikka muistin TV-sarjasta kaiken murhaajaa myöten, kirja oli hauska lukea kielellisten yms. seikkojen takia. Kyllä yksi kirja aina tuhat kuvaa voittaa.


133. Sekelj Tibor: TEMPESTO SUPER AKONKAGVO §§§

227 s. Serbia Esperanto-ligo 1959 YK

Sekelj oli huomattava jugoslavialainen esperantisti ja löytöretkeilijä. Tässä kerrotaan Amerikan korkeimmalle vuorelle, Aconcagualle, noususta vuonna 1944. Hankalalla matkalla mm. kolme ryhmän jäsentä menehtyy. Mutta esperantolippu viedään huipulle argentiinalaisten avustamana.


134. Chandler R. & Parker R.: MARLOWE PALAA KAUPUNKIIN §§½

245 s. Wsoy 1990 (Leena Tamminen) AK

Chandler kuoli pakerrettuaan 4 lukua tätä teosta. Parker jatkoi. Jo alkuasetelma on epäuskottava – Marlowe on mennyt naimisiin miljonäärin tyttären kanssa. Lopussa eroavat sentään sovussa ja välillä on tyypillistä Chandler-tekstiä, jota Parker pitää yllä ihan taidokkasti. Juonesta viis, taitaa kirjassa jotain tapahtuakin. 


 *************

Vaihdatimme autoon nastarenkaat. Rengasparilla homma sujui jouheasti ja vaihdon aikana kävimme kävelemässä Itkonniemellä, aikaisemman asunnon aikaisilla lenkkipaikoilla.

Soitin asuntovälittäjälle. Hän tekee kauppakirjat metsämökistä halvemmalla kuin asianajaja. Voisi kait paperit itsekin tehdä, mutta parempi asiantuntijan tehdä hommat, jotta kaikki olisi varmasti kunnossa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...