maanantai 10. lokakuuta 2022

Marsin prinsessa ym.

 Lukuhommissa:

 

125. Mäkelä & Suvanto: LIMULINTU §½

413 s. TimSak 1999 AV

Tekijät ovat kirjoittaneet pari mainiota luonnontiedeopusta, mutta tämä ei nouse niiden rinnalle. Teos huononee tasaisesti loppua kohden enkä viimeisiä juttuja edes jaksanut lukea. Ikävä kyllä.



126. Arhippa Pirkko: UNET ANSAA ASETTAA §§

206 s. Mäkelä 2004 AK

Sujuvasti kirjoitettua tekstiä, sekavaa juonenkuljetusta ja pari murhaa. Lisäksi ihmissuhdesotkuja ja alkoholisti naiskomisario, joka pyrkii pitämään itsensä kurissa. Onnistuukin, osittain.



127. Burroughs Edgar Rice: PRINCINO DE MARSO §§½

190 s. Epoko 1938 (K. Sturmer) YK

Toki luin tämän teoksen suomeksi nuorena, ja nyt uudelleen mainiona esperantokäännöksenä. John Carter vaipuu luolassa maakaasukoomaan ja kokee olevansa Marsissa, joka on sotainen paikka. Deja Toris on suloinen prinsessa, jonka Carter pelastaa monesta täpärästä paikasta. Avioliittohan siinä solmitaan ja muna on hautoutumisvaiheessa, kun Marsia uhkaa ilmastonmuutos. Vielä John tekee yhden uroteon, pelastaa ilmakehän ja vaipuu koomaan. Herätessään kas onkin taas Arizonassa muistelemassa kultaansa ja sileää munaa.

******************

Tampereelle noin viikon päästä. Varasin huoneen yhdeksi yöksi Scandic Hämeenpuistosta. Muun ajan oleilemme tyttäsen luona.

Huomenna on Iisalmi-päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...