keskiviikko 18. tammikuuta 2023

AVARUUSELÄMÄÄ ja vähemmän vakavaa meininkiä

 Luettua:

8. Westlake Donald E.: PAHIMMASSA TAPAUKSESSA §

363 s. Wsoy 1999 (Kalevi Nyytäjä) Sapo 416 YK

Pitkäveteinen dekkari ei ole mistään kotoisin. Varkaalta varastetaan sormus ja varas ottaa sormuksen pois. Harpoin lopun.


9. Loeb Avi: ELÄMÄÄ AVARUUDESSA

220 s. Wsoy 2021 (Nina Mäki-Kihniä) AK

Aivan oikea Harwardin fyysikko suhtautuu vakavasti Aurinkokunnassa pistääntyneeseen Oumuamua-kappaleeseen. Lentorata, muoto ja outo kiihtyvyys viittaavat siihen, että kappale voisi olla keinotekoinen. Kiinnostava teos kiinnostavasta aiheesta, sujuvasti kirjoitettuna.


10. Dickson Carter: PRONSSILAMPUN KIROUS §§§

287 s. Wsoy 1991 2.p (1945) (Eero Ahmavaara) Sapo 33 YK

Egyptin kaivauksilta löytyneen pronssilampun kirous sotkee muutaman ihmisen elämän. Sir Henry Merrivale ratkaisee mysteerin, tosin minä ratkaisin sen jo ennen häntä. Mutta vetävää on kerronta eikä edes ruumiita tule.



11. Kirstilä Pentti: ISKU VASTEN KASVOJA §§

236 s. Wsoy 1983 2.p YK

Olympiavoittaja murhataan kuntolenkillä. Leppoisa kertomus lopahtaa lopussa täydelliseen mahalaskuun. Harmi.



12. (Nenonen Kari): LUCIFERIN LAPSET

117 s. Viihdeviikarit 1983 Hämärän rajoilla 1 YK

Koska kuulemma WH Nenosen kirjat aiotaan julkaista uudelleen, nyt tekijänimen kera, luen ne uudelleen. En ymmärrä kauhukirjallisuutta, mutta kyllä ne hieman huvittavat. Niin kuin tämäkin taiten kirjoitettu saatanansyntytarina.


 ********************

Sitkeä flussa alkaa vihdoin hellittää. Kuulo on edelleen normaalia heikompi, mutta tuntuu paranevan. Taidan jäädä henkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...