lauantai 7. tammikuuta 2023

Mustosta ja muutakin

Podin flunssaa koko jouluajan, ja vielä uudenvuoden yli. Nyt loppiaisena hieman hellittää, mutta kuulo on heikoilla edelleen. Tänään riisuimme joulukuusen ja veimme sen pihalle. Muistakin  joulutavaroista luovuttiin. Alkaa rauhaisa arki.

Luettua:

1. Mustonen Enni: RUOKAROUVA §§§

430 s. Otava 2016 s. YK

Syrjästäkatsojan tarinoita osa 4. Eletään vuosia 1914 – 1918. Ida pistää pystyyn pienen täyshoitolan, jonka ympärillä teos pyörii. Suomi itsenäistyy ja veljessota käydään. Kerronta on erittäin sujuvaa eikä tasapuolisesta asenteesta luovuta. Näitä teoksia lukiessa ei tule hiki. Kunnon viihdettä.



2. Sayers Dorothy: LUONNOTON KUOLEMA §§

247 s. Otava 1993 (1927) (Inkeri Relander) AV

Sekava kertomus ilmakuplamurhasta ja selvityksestä. Lordi Wimsey hömpöttää poliisiapuna ja suomennos vuodelta 1937 on täynnä anglismeja.



3. Mustonen Enni: PAIMENTYTTÖ §§§

363 s. Otava 2013 YK

Syrjästäkatsojan tarinoita osa 1. Paimentyttö Ida orpoutuu ja pääsee sisäpiiaksi Sakari Topeliuksen kotiin. Kaikenlaista tapahtuu, Sakari kirjoittaa tarinoitaan ja Ida saa Välskäreitä luettavakseen. Ida kulkee perheen mukana kesäpaikoissa ja lomaretkillä. Kun Sakari kuolee, Ida saa sauraavan piianpaikan Sibeliuksen kotona, mistä kertoo sarjan toinen osa.


 

4 Oranen Raija: MAAN AAMU §§½

639 s. Gummerus 1995 AK

Suomi itsenäistyy, kertomus alkaa vuodesta 1911. Kapina-aikaa kuvataan valkoisten näkökulmalta. Pääosassa on viihtyttävyys ja kerronnan kepeys. Kait historialliset tiedot pitävät paikkansa.

5. Mustonen Enni: LAPSENPIIKA §§§

366 s. Otava 2014 YK (Syrjästäkatsojan tarinoita 2)

Rumasti ajatellen keskiluokkaisten naisten viihderomaani. Joten luin tämän ihan mielelläni. Ida on lastenhoitajana Sibeliuksen perheessä, missä Janne fiftaa ja Aino on hauras.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...