tiistai 26. syyskuuta 2023

Kalman hajua

Tulimme kaupunkiin, postissa saapui teos, jota olen etsinyt. 



 Luettukin on:

120. Linna Väinö: TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA III §§§§

544 s. Wsoy 3.p 1962 RM/YK

Torpparieepoksen loppuosa, sarjan kolmas lukukerta. Torpparit saavat lunastaa tilansa halutessaan. Toinen maailmansota käydään, ja se yhdistää kansan. Koskelasta kuolee kolme poikaa. Trilogian ”Alussa olivat suo, kuokka – ja Jussi.” Lopussa on Elina ja yksinäisyys.

121. Sigyrdardottir Yrsa: SYVYYS §§

349 s. Otava 2021 (Tuomas Kauko ja Tuula Tuuva-Hietala) YK/RM

Kotipornoa, väkivaltaa ja lopuksi parikymmentä sivua selittelyä. Ei minulle mieleen.


122. Lundberg Ulla-Leena: KÖKARIN ANNA §§½

n. 330 s. Gummerus 2014 (Kaija Kauppi) AK/RM

Yhteissidos jo aikaisemmin lukemani Kuninkaan Annan kanssa. Anna opiskelee alakoulunopettajaksi, hoitaa virkansa, epäonnistuu rakkausasioissaan, eläkkeellä naimattomana remontoi vanhan kotitorppansa ja elää Kökarissa lopun elämänsä kunnes keittiön pöydän ääreen kuolee tiiroja ikkunasta katsellen. Mukana liikaa herttasarjamaista eloa, silti Anna kuvataan vahvana ja eloonsa tyytyväisenä naisena.




123. Tuuri Antti: AAVAN MEREN TUOLLA PUOLEN §§½

222 s. Otava 2018 RM

Tangopojat-romaanin jatko-osa. Ruotsinsuomalainen hanuristi-pappa kuolee vanhuuttaan, suku kerääntyy paikalle. Yhden lapsenlapsen eronnut turkkilaisisä on viemässä tytärtä Istanbuliin salaa, mutta homma estyy. Hanuristin leskivaimo kiipeää vintille ja arvelee, että elämä jatkuu. Soveliaasti antirasistinen siirtolaiskertomus.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...