keskiviikko 1. marraskuuta 2023

MUISTI, VUONNA 2023?

 Luettu: 

147. Vexi Korhonen: PAHEMPI KUIN MURHA §§§

356 s. Gummerus 2001 AK

Ex-poliisi, nykyinen yksityisetsivä Kari Salo tutkii murhia ja sieppausta. Viroon vetävät jäljet ja Paldiskin seutuvilla pidetään aika remumekkalat. Lääketieteestä on kyse ja karmeaa on jälki. Vetävä rikosromaani.


148. Toivonen Rauno: MAURI MUURAHAINEN §§

151 s. Karisto 1954 YK

Kaksi henkilöä pienentää itsensä ja valepuvuissa seikkailevat punamuurahaisten keskuudessa. Tarkoitus on varmaan antaa lapsille oikea kuva muurahaisten elämästä. Kyllä tämä fantasiahyllyyn kelpaa.

149. Striganova Anna: FABELOJ PRI KOMENCO §§

50 s. Impeto 2017 YV

Aikuisten (eivät tuhmia) satuja, teemana alku. Kait nämä taidetta ovat, mutta pitkästymään pistivät vanhuksen.


150. Vakkuri Juha: BRYSSELIN YÖ §§½

144 s. Gummerus 1990 YK

Japanissa kehitetty kapseli istutetaan maapallon ihmisiin. Tarkoitus on pitää jokainen henkilö onnellisena ja poistaa hänet kun aika on. Suomalaisen valtiosihteerin apulainen seuraa sivusta, kuinka eriarvoisuudet paljastuvat ja kansainvälinen kapinamieli leviää. Moniselitteinen, asiallisen varoittava teos.

************

Kävin ajokorttia varten muistitestissä. Vastasin väärin ensimmäiseen kysymykseen, eli mikä vuosi on menossa. Onneksi kaikki muut osiot osuivat kohdalleen, ja pistein 29/30 pääsin ensimmäisestä portista läpi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...