torstai 9. marraskuuta 2023

Sairaalassa, Metsäkyyhky

 

Sain puhelimella tiedon, että sisar oli joutunut Jyväskylässä sairaalaan. Hän oli kaatunut kotonaan ja kodinhoitaja löysi hänet lattialta. Sairaalassa todettiin korona. Ajoimme eilen aamulla Jyväskylään, kävin sisarta sairaalassa katsomassa. Vein hänelle sairashuoneeseen hänen puhelimensa ja kirjan luettavaksi. Sitten ajoimme takaisin Kuopioon. Tilannetta tarkkaillaan, mahdollisesti hänet kotiutetaan lähiaikoina. Miten yhdeksänkymppinen muistisairas nainen pärjää yksin kotonaan? Toki hänellä käy siivoja, ja kodinhoitaja kaksi kertaa viikossa. Ruoat hän tilaa kaupasta. Pitää seurata tilannetta, ainakin pyytää hoitajaa käymään päivittäin. Hänelle pitäisi hommata jokin palveluasunto, mutta itse hän panee hanttiin. 

Luettu:

 

151. Reinikainen Pepi: HULLU, IHANA LINTU – METSÄKYYHKY §§½

283 s. ArtHouse 1988 YK

Vertauskuvallisiin lintuihin painottuva kertomus totalitarismista, erilaisuudesta ja mielestä. Alkupuolen unenomaisuutta latistaa aivan lopun selittely. Rauhoittava lukukokemus.


152. Heikkilä Risto: TÄHTITAIVAAN MERKITYKSIÄ

220 s. Kirjapaja 2008

Pappi Heikkilä, eräs Suomen tunnetuimpia tähtiharrastajia, on kirjoittanut vahvasti tieteeseen perustuvan selvityksen Raamatussa mainituista tähtitieteen ilmiöistä – joulun tähdestä alkaen.  Tämä on asiallinen teos, kaikesta huolimatta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...