perjantai 8. joulukuuta 2023

TALLINNA, JOULUTORILLA

 

Tallinna 3 – 7.12

Matkat normaalikaavan mukaan – myös edestakaiset junaliput oli hankittu. Liikennevälineet olivat ajoissa. Hotellina Europa, kelvollinen oleilupaikka sataman lähellä ja ratikkapysäkille pääsi kätevästi.  

Laivalla.

Raitiovaunuilla ja busseilla kuljimme ympäriinsä. Kolmen päivän kortti maksoi 9 euroa. Lämpötila pyöri kymmenen pakkasasteen tienoilla ja tuuli oli navakka. Vanhuksia palelsi emmekä hirveän paljon ulkotiloissa kävelleet. 


 Tämänvuotinen torikuusi ei pituudella komeillut.

Kaksi kertaa söimme huoneessamme, tuloiltana pitsapalat ja kerran mainion voileipäkakun. Paras ruoka tietenkin Hell Huntissa, ja välttävä hotellin vieressä sijaitsevan Nautica-ostoskeskuksen intialaisessa ravintolassa. 

Kahvit Pagarikodassa.


 

Hell Hunt ja paimenpojan pai.



 Tuloateria hotellihuoneessa.

Kerran joimme kahvit Pagaripoisidissa ja kaksi kertaa Pagarikodassa, joka on mainio paikka. Lisäksi Jaamantorilla joimme päivittäin Vana Tallin-glögit.

Hieman tärähtänyt kuva hieman tärähtäneestä ukosta ja glögistä.

Jaaman torilta ostin rukkaset. Lisäksi hankimme suklaata ja Vana Tallinn-glögiä sekä -likööriä. Suvan tehtaanmyymälästä lähti mukaan sukkakasa.

Kaupungissa oli paljon turisteja ja rauha maassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...