tiistai 13. elokuuta 2024

PESÄ, ANTIMET JA MURIKKA

 

Rantamökillä kävimme luonnon antimia keräämässä. Vaimo poimi mustikoita ja minä noukin tien penkalta kantarelleja. Pienen soratien varrella ne ovat puhtaita.



Ajoimme vaihteeksi Kuopioon. Asvalttitiellä vastaan tullut pakettiauto nosti tieltä kivenmurikan auton tuulilasiin. Firmassa sanottiin, ettei noin suurta jälkeä voi paikata. Aivan näkökentässä särö ei ole, joten odotamme sen suurenemista (kuulemma lasi vähitellen halkeaa) ja vaihdatamme uuden. Uusi lasi maksaa noin 800 euroa. Vakuutusta ei ole. Vaihdettuamme lasin otamme vakuutuksen.

Luettu:

99. Hiidensalo Venla: KARHUNPESÄ §§§½

478 s. Otava 2014

Matalena etsii juuriaan viime vuosisadalta sekä todellisen että kuvitteellisen karhunpesän sisältä. Hahmot elävät, sodat tuhoavat ja ihmiset ovat piruja toisilleen. Mainion teoksen rytmin sotkevat muutamat mukasyvälliset keskustelut. Ja Olgan kengät haudataan lopuksi kuusen juurakon alle.


******************

Päivitys 15.8
Toinen firma paikkasi auton ikkunakolon hetkessä melko mukavaan kuntoon. Heillä uusi lasi maksaa 200 euroa vähemmän kuin Carglassilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BALLADEJA JA LEGENDOJA

Kirpputori- ja antikvaarikierros tuotti pari saalista, joista HH ehti huomauttaa. Otan siis selville, onko niistä fantasiahyllyyn.  Legendoj...