lauantai 28. toukokuuta 2016

Luettua, osin Tallinnan matkalla

 
64. Crofts Freeman Wills: KIRISTÄJÄ ****
283 s. Wsoy 1951 (Suomennos) Riksin sarja 16 RM
Nämä Croftsin halvan roskaromaanin näköiset teokset ovat vanhukselle mainiota luettavaa. Juonta piisaa eivätkä poliisit ole liian taitavia. Vaikka murhia tehdään, verta ei roiskutella. Mutta tuhmat sedät jäävät kiinni ja hirtetään. (Ei, en kannata kuolemanrangaistusta) Oma.


65. Valste Juha: NEANDERTALINIHMINEN ***
215 s. SKS 2015 RM
Asiakirja Neandertalilaisista ja siitä, kuinka he ovat vaikuttaneet nykyihmiseen. Pari prosenttia meidän perimästämme on neandertalista alkuperää. Saharan eteläpuoliset värilliset eivät ole olleet neandertalilaisten kanssa tekemisissä, eli ”neekerit” ovat puhdasrotuisimpia ihmisiä. Kirjastosta.


66. Chandler Raymond: VUOSIEN VARJO ***
191 s. Wsoy 2003 3.p Sapo 54 (Kalevi Nyytäjä)
Pikauusintaluku. Mikäli vähäinen teennäinen sanailu olisi jäänyt pois, pisteitä heruisi ainakin yksi enemmän. Mutta kunnon teos tämä on. Oma.


67 Bolinder Jean: KUMMINA KUOLEMA ***
205 s. Wsoy 1980 Sapo 251 (Useita kääntäjiä)
Ei niin huono kuin voisi kuvitella. Juontakin on. Kirjan viimeinen kappale rassasi minua tarpeettomana. Kait sillä jokin psykologinen tarkoitus on. (Kun maalarimies sai omakuvansa itseään tyydyttäväksi hän tuhosi sen. Sairasta.) Oma. Kaksi viimeistä luettu Tallinnan matkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoja

Kävimme parissa kirjastossa. Veimme vaihtohyllyyn tusinan verran kirjoja, ja otimme itsellemme neljä kirjaa. Lisäksi ostimme kaksi Sapoa poi...