keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Fantasiaa on luettu oikein urakalla

10. Ahonen Marko: UUSI PARATIISI §§(§)
206 s. Sananjalka 1993 AV
Erittäin eritasoisia novelleja, paranivat loppua kohden. Uusi Paratiisi on pisin kertomus, se ei tunnu tuoreelta. Viimeinen novelli miellytti minua eniten. Oma.



11. Krohn Leena: ETTEI ETÄISYYS IKÄVÖISI §§§
170 s. Wsoy 1995 YK
Krohnille tyypillistä sisäistä fantasiaa. Teos sisältää kaksi kertomusta: Läsnäolo ja Poissaolo. Edellinen on sairaskertomus ja jälkimmäinen kertomus kadonneista. Lakooninen teksti luo oivallisen tunnelman. Oma.



12. Lilja Matti: SALAINEN TEHTÄVÄ §§
74 s. Karisto 1949 YV
Daria-sarjan loppu, joka ei lopu vaan jää kesken. Jatkoa ei ilmestynyt. Nyt pyöritään Lontoossa ja pistäydytään Suomessa. Seitsemän viisasta-salaseura on antanut Pekan suoritettavaksi  maailmanrauhalle erinomaisen tärkeän tehtävän. Eräänlaista Skypeä käytetään ja roistot nujerretaan noin vain. Oma.




13. Krohn Leena: NÄKKI §§§
60 s. Wsoy 1979 YK
Satu aikuisille ja lapsille. No, en lapsille antaisi. Näkki-myyttiä sekoitellaan ja valmiiksi saadaan ristiriitainen keitos kauneutta ja pahaa. Haitari soi pan-huilun sijaan ja laiturilla tanssitaan. Oma.


Kaikki nämä on lisätty Luetu fantasia-osioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TURHAN NAUKUMISTA

  En ole koskaan soittanut puhelimella mielelläni, ja viimeisten 20 vuoden aikana soittokammo on kasvanut ylimaallisiin mittoihin. Minun on...