tiistai 26. toukokuuta 2020

Luettua

61, Utrio Kaari: SUNNEVA KEISARIN KAUPUNGISSA §§
310 s. Tammi 1979 5.p YK/RM
Tekstiä voisi kuvitella sovinistimiehen kirjoittamaksi. 1200-luvun Konstantinopolissa pyöritään etupäässä, ja Sunneva on parinkymmenen sivun välein kuolemaisillaan. Ei tuo lopuksikaan kuollut vaan ähkii masokistisesti yhden herttuan alla.

62. Pulla Armas J.: ”JEES, NURMIJÄRVEN MÄMMIÄ” sanoi vääpeli Ryhmy §§
n. 100 s. Karisto 1998 (1943) 12. p RM
Kokoomateoksessa Ryhmy ja Romppainen. Kaverukset ja kissa Mörökölli selvittelevät siviilissä (välirauha?) vänrikki Romppaisen kartanon tapahtumia. Roistot kiinni ja moitetta säännöstelyajan keinottelijoille.

63. Simenon Georges: MAIGRET MUISTELEE §§
168 s. Otava 1983 2.p (Osmo Mäkeläinen) RM
Simenon kirjoittaa Maigretista, joka muistelee Simenonia ja omaa elämäänsä. Jollen olisi lukenut monen monia Maigreteja, en olisi ymmärtänyt mitään. Vaikeaa teki nytkin, eikä pitkästyminen ollut kaukana.

64. Christie Agatha: MÄÄRÄNPÄÄ TUNTEMATON §§
249 s. Wsoy 1986 (Irmeli Ruuska) RM
Eräänlainen vakoilutarina, sekasotku jossa kadonneita tiedemiehiä, salainen tutkimuskeskus, tiedevarkaus, murha, varaolentoja ja varovaista lemmenalkua. Tuntemattoman fissiokeksinnön vuoksi hipoo jopa scifiä, mutta ohi viuhahtaa. Sujuvaa ajanhukkaa.
*****************
Aurinko paistaa rantamökillä ja lämpöä on mukavasti. Kaupunkiinpaluuta siirsimme muutamalla päivällä. Eli kotiin torstaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...