tiistai 22. kesäkuuta 2021

Sentin rakeet

 Luin:

 72. Heikkinen Antti: KALLIO-POIKA §§§§

346 s. Gummerus 2019 AK/RM

Kirjoittajan näköinen jutelma toisesta kirjailijasta, tämän elämästä ja tuotannosta. Tokko kirjasta mitään irti saa, ellei ole tutustunut Päätalon tuotantoon. Minä olen. Kirjallisesti korkealaatuista tekstiä, joka ei herpaannu. Kiinnostava, selventävä ja vääriä ennakkokäsityksiä oikaiseva, ei elämäkerta vaan ymmärrysteos.

 

73. Nykänen Harri: VALHE §§§

320 s. Wsoy 2007 RM

Vakoilua viimeisen päälle suuntaan ja toiseen ja kolmanteenkin. Murhia tehdään, lempi leiskuu ja vintissä liki kummitellaan. Sopivan mitäänsanomatonta luettavaa 30 asteen helteeseen.

*************

Kävimme Karstulassa. Vanhan suojeluskuntatalon Hertta-kahviossa joimme soveliaat munkkikahvit. Kävimme myös tsasounalla, joka on hieno rakennus hienolla paikalla.


Kaupoissakäyntien jälkeen ajoimme mökille. Lämpöä oli yli kolmekymmentä astetta, joten totisesti tuli ukonilma ja sentin kokoisia rakeita. 


Jyrinä ja salamointi kesti pari tuntia ja lämpötila putosi toistakymmentä astetta.

Loppuviikosta on juhannus. Lapsena juhannukset olivat jännittäviä, kokkoineen kaikkineen. Hongon kalliolla puut paloivat ja Talvi-Kalle siirteli pöllitupakkia suupielestä toiseen. Oli siellä viinapullokin - yksi pullo viiteen mieheen. Naiset keittivät nokipannulla kahvit ja me lapset raahasimme uimisen välissä risuja metsästä nuotioon. Eväsleipien välissä oli lenkkimakkarasiivuja ja punakuorista juustoa. 

Ei ole enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...