tiistai 6. heinäkuuta 2021

Kuolleen silmät, Radiokronotoposkooppi ja Luolapojat

 Luettua:  Nämä teokset ovat myös siirtyneet kohtaan WHH211/Luettu fantasia ja puutoslista. Luettu-kohtaan teokset on lisätty ja puutoslistalta poistettu.

 

77. Vaula Jalmari: LUOLAPOJAT §§

158 s. Kirjokansi 1946 AK

Paleofiktio, joka ei pärjää Haakanan vastaaville teoksille. Paljon metsästetään, liikaa soditaan ja rauha tulla tupsahtaa kuin kaniini hatusta. Kuvitus on Ami Hauhion taidokasta työtä.


78. Korppi Kristian: KUOLLEEN SILMÄT §§§½

143 s. Schildt 1926 AK

Lukiessani tätä Mika Waltarin novellikokoelmaa, monta kertaa luulin lukevani Boris Hurttaa. Topeliuskin tuli mieleen. Kyllä nämä ihan mukavia juttuja ovat. Paremmin kauhua kuin muuta fantasiaa. 

 



79. Pöysti W. M.: RADIOKRONOTOPOSKOOPPI §

87 s. Omakustanne (Kirjavälitys) 1936 AK

Meri- ja ilmasotaseikkailuja”, kertoo kansi, ja sotaa, joukkoteurastuksia ym. väkivaltaa teos on täynnä. Kirjassa on varoitus ”Ei sovi tytöille”, eilkä tämä totisesti sovellu pojillekaan, eikä miehille eikä naisille. Liekö lehtori Pöystillä ollut Suur-Suomi kirjoittaessa mielessään? Juoni pysyttelee Afrikassa värillisten keskuudessa, eikä teos sinänsä ole rasistinen. Itse juonenkuljettelu ei ole täysin kelvotonta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...