lauantai 10. heinäkuuta 2021

Töitä ja toimia rantamökillä

 Rantamökillä helle jatkuu. Naapuri kävi kaatamassa korkealta murtuneen koivun. Tuossapa tuo maassa odottaa katkomista ja pilkkomista. 

Kaivon kannelle olemme ripotelleet pähkinöitä. Eläimiä pyörii paikalla. Koska syöttö ei ole jatkuvaa, emme tunne huonoa omaatuntoa Birdlifen suuntaan.  Paikalla on käynyt oravia, tikkoja, peippoja, närhiä ja myyriä. Tikkaemo on keksinyt hyvän ruokintatavan, poikanen huutaa kurkku pitkällään nälkää ja emo syöttää. Kun emo on poissa, poikanen nokkii uutterasti itse ja nauraa käkättää.


 Veneen laitto edistyy. Sain kyljet santapaperoitua ja seuraavaksi yritän uskaltaa tarttua sutivaiheeseen. Toinen harkinnanalainen homma on perämoottorin öljynvaihto. Pitää pukeutua suojavarusteisiin ja panna vaimo vatin kanssa kytikselle, mihin suuntaan jäteöljy mahtaakaan purkautua. 

Mielenkiintoista on tarkkailla vanhenemistaan. Aikanaan murskaantuneet jalat vaativat nyt kepin avukseen, menee minne vain. Könysin tänään rantaan, avojaloin veteen seisomaan. Enpäs mennyt uimaan. Vesi on 26-asteista, olisin mennyt, mutta kun oli shortsit jalassa en suostunut konttailemaan sinne tänne saadakseni housut pois.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...