tiistai 27. heinäkuuta 2021

Päivä Varkaudessa

 Vaimo ajoi  Varkauteen. Kahvit joimme Björnin leipomon kahvilassa. Paikkana on ökytalo virran rannalla, entinen ravintolatalo. 

Siitä siirryimme kirpputorihankintoihin. Kirjoja löytyi, lisäksi minulle shortsit ja Pirkolle lautanen.

Tämä on tarkoitettu seinälle, mutta vaimo poisti rautalangat ja teki siitä talvilautasen. Kovin on Tilkin mallinen, mutta takasivun mukaan ei ole Tilk.


Tärkeimmät teokset Irja Klemolan Tonttulakirjat, jotka pääsevät myös fantasiahyllyyn. Rehtori Klemola toimi Suomen Esperantoliiton puheenjohtajana ennen minua. Lisäksi ostimme Sapon nro 145 täydentämään vaimon Sapo-kokoelmaa.

Ensimmäistä kertaa kävimme Varkauden luterilaisessa kirkossa. Sen alttariseinää komistaa Lennart Segerstrålen fresko "Tulkoon sinun valtakuntasi". Kovin olivat kirkon seinät kellarinharmaat ja kolkko oli tunnelma muutenkin, näin riemukkaisiin ortodoksikirkkoihin tottuneen silmissä.


Lounaan söimme ravintolassa Kaks´Ruusua. Paikka on entinen tehtaanruokala (Ahlström) ja tilava sekä viihtyisä. Hyvää oli ruokakin.


Kotiin ehdimme juomaan päiväkahvit jäätelön kera. Lämpöä on kolmisenkymmentä astetta. En valita. Loppuviikosta sataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...