maanantai 30. toukokuuta 2022

Aarre ja pyhimys

 Luettua:

70. Lydecken Arvid: AARTEENETSIJÄT §§

n. 115 s. Otava 1948 2.p RM

Yhteissidonta Niilin rannan salaisuuden kera.

Vaatturimestarin poika löytää edesmenneen ukkinsa jäämistöstä vihjeen aarteen olemassaolosta. Vihje johtaa Heidelbergiin, sieltä seuraava vihje Gennesaretin järvelle, ja löytyyhän aarre. On lipas täynnä elämänohjeita ja sentään myös pankkikirja. Hankalaa on joidenkin perintöään nostaa. Da Vincihän tästä mieleen tuli. Tokko Dan-setä sentään tätä lukenut.


71. Peters Ellis: VAARALLINEN PYHIMYS §§§½

234 s. Otava 1990 (Juhani Karve) RM

Veli Cadfael tutkiskelee murhaa ja muita konnuuksia ja lääkitsee samalla yrteillääm apua tarvitsevia. Pyhimyksiä kaivetaan haudasta ja haudataan ja lipsahtaa hautoihin vähän muitakin, mutta lempivät saavat toisensa ja Shrewsburyn luostari saa suojakseen toimivan reliikin.

 72. Peters Ellis: PYHÄN PIETARIN MARKKINAT §§½

254 s. Otava 1991 (Juhani Karve) RM

Shrewsburyn kylässä järjestetään markkinat, joiden tuotto kuuluu luostarille. Kauppamies pääsee hengestään ja toinenkin listitään. Ja kaiken syy on poliittinen ilmiantokirje, joka kulkee jonkin aikaa Annan rintojenkin välissä. Anna hurjistuu ja polttaa niin kirjeen kuin pahan sedänkin ja saa Philipinsä ja ikuisen onnen.


 

 *****************

Palasimme kaupunkiin. Jostain syystä jalat eivät anna mökillä nukkua öitä viikkoa kauemmin. Yö yöltä suonenveto pahenee, etenkin oikeassa reidessä, ja tuska on melkoinen. Magnesiumvoide auttaa ja sitä pitää aina olla vuoteen vierellä sopivalla korkeudella.

Yritin ostaa Lydeckenin teoksen Meren pohjalla, 1.p vuodelta 1915, mutta jokin meni vikaan. En maksanut vaikka luulin, oli muutama hankinta yhtä aikaa, ja kauppa meni sivu suun. Nyt tilasin saman teoksen kolmannen painoksen vuodelta 1963. Vanhempaa ei ollut saatavilla.

Tämän viikon olemme Kuopiossa, suunnitteilla Iisalmi-päivä. Lauantaina laulan hautajaisissa ja ensi viikolla kait palaamme rantamökille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...