lauantai 4. kesäkuuta 2022

Helismaata, sanoin ja hiukan kuvinkin

 Luin:

 

73. Forss Timo Kalevi: HELISMAA §§§§

361 s. Like 2021 AK

Muistojen bulevardin kuultelijana törmään jatkuvasti Kärki – Helismaa-kaksikkoon, joten luin tämän teoksen. Helismaa oli sivistynyt sanataituri, jota on pakko ihailla. Kyllä häneltä sävellystyökin onnistui. Elokuvatuotanto oli alkeellista, aikaan soveliasta rahankeräämistä, laulujen sanoitus on suurelta osin kuolematonta. Eräässä kohdassa lainataan Jake Nymania, joka sanoo suurin piirtein, että nykytekstittäjät eivä lue kirjallisuutta ja kirjoittavat siksi mitäänsanomatonta tekstiä. Helppo tähän on yhtyä. Yhdeksänkymmentä viimeistä sivua ovat liitteitä.


 *************

Tässä kirjassa kerrottiin sarjakuvakirjasta nimeltä Maan mies Marsissa. Käsikirjoitus Helismaa ja Kanerva, kuvitus Ami Hauhio. Pitihän tuo tilata. Koska en sinänsä kerää sarjakuvakirjoja, tilasin halvalla uuden kappaleen, toista painosta. Jos siltä tuntuu, koetan etsiä ensimmäisen myöhemmin. 

Maanantaina lähdemme rantamökille viikoksi. Suunnitelmissa päivä Perhossa. 

Tänä aamuna lauloin hautajaisissa. Ääni murtuu, jalat pettävät. Ehkä seuraavat hautajaiset ovat jo omat, en jaksa enää jatkossa muiden maahanpanossa avustaa. Vaikka mielelläni olen vuosikaudet tätä vapaaehtoisvirkaa hoitanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...