keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Liverpoolissa pizzalla?

 Luettua, vähän oudossa järjestyksessä:

85. Sariola Mauri: PITKÄ MATKA LIVERPOOLIIN §

297 s. Gummerus 1963 3.p RM

Kun Sariola pysyttäytyy rikoskertomuksissa, teoksia lukee kepeästi. Mutta tekeleissä, joissa mies kertoo selvästi omia äärimielipiteitään, ei kunnian kukko kieu. Vaikka kyseessä on aluksen kapteeni joka asiaa pohtii, haiskahtaa itse Mauri takana. Tokkopa joka nainen haluaa tulla reilun ja komean miehen raiskaamaksi. Muutenkin matkan vaiheet ovat kirveellä veistettyine hahmoineen iljettävää luettavaa.

 


87. Bruun Staffan: PIZZA AL-QAIDA §§

286 s. Otava 2004 (Seppo Hyrkäs) RM

Burt Kobbat-kirja, jossa ei ole fantasiaa, kuten on sarjan alkupään kirjoissa. Tohelot terroristis sotkevat valtiot, kaupungit ja pizzeriat keskenään. Henkilöt ovat epäuskottavia karrikatyyreja eikä jännityskään nouse nautittaviin määriin.



 ************

Suomessa on hellettä, Nato-jäsenyys nytkähti eteenpäin ja naapurin kaistapää jatkaa iljettävää ja rikollista toimintaansa. Huomenna lähden vanhan kirjan päiville, liekö viimeistä kertaa. Ikä alkaa asettaa rajoituksiaan. Ajan yöksi Parkanoon hotelliin ja jatkan siitä perjantaina Sastamalaan. Sieltä rantamökille ja maanantaina kaupunkikotiin ottamaan vastaan uusia huonekaluja. Ja tänään on auton ilmastointihuolto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...