sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Luettuja, osin nurkista kaivettuja kirjoja

 Luettu on:

75. Päätalo Kalle: IIJOEN KUTSU §§½

648 s. Gummerus 1990 Iijokisarjan 20. teos. YK/RM

Kalle mestaroi Tampereella rakennuksilla ja hankkii koiran. Taivalkoskella julistetaan haettavaksi kunnanrakennusmestarin toimi ja Kalle valitaan. Laina panee hanttiin, mutta pohjoiseen muutetaan. Sarjassa kuusi osaa lukematta. Saatan saada urakan loppuun, ennen kuin menetän henkeni tai lukemiskykyni.

 



76. Pietola Eino: JÄÄKÄRIT, ETEENPÄIN! §§§

196 s. Gummerus 1990 RM

Eläkkeelle jäätyään Pietola heittäytyi kirjailijaksi. Sotakirjoja ilmestyi rivissä, tämä eräs niistä. Olen muutaman ennenkin lukenut. Kerronta on sujuvaa ja asiallista. V. 1920 syntynyt mies ehti sodassa itsekin olla. 

 

77. Sanders Lawrence: PEITEJUONI §§§

319 s. Gummerus 1992 (Hanna Tarkka) RM

Jalokividynastia välittää itselleen kullanväriseksi maalattua lyijyä pestäkseen huumerahaa. Mutkia on matkassa, huumetta, salalempeä ja kieroutta koko rahalla. Ainoa rehellinen mies tapetaan ja myös muutama epärehellinen. Mutta päävakuutustutkijanainen välttää aviopetoksen houkutuksen, paljastaa kuprut ja palaa kokkimiehensä luo. 

 



78. Palmer Bob: ANSALDON ROOLI §-

125 s. Fennia 1944 RM

Luin tämän tekeleen, koska kirjoittaja Kaarlo Nuorvala on salanimellä Reino Arras kirjoittanut myös scifiä, eli teoksen Seikkailu meren pohjalla. Liki kahdeksankymmenen kirjan kirjoittaja tekeili tuotteitaan myös useilla muilla salanimillä. Lisäksi hän käsikirjoitti elokuvia, jopa näytteli muutamassa. Luettuani teoksen huomasin sen ennenkin lukeneeni, 11 vuotta sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...