lauantai 25. kesäkuuta 2022

Juhannus meni. Minkäs teet.

 Luettua:

 

83. Paasilinna Arto: ROVASTI HUUSKOSEN PETOMAINEN MIESPALVELIJA §§

248 s. SSKK 1996 RM

Emokarhu kuolee sähköiskuun ja Huuskonen ottaa pennun elätikseen. Kiemuraa on kaikenlaista, vaimo lähtee, uusia tulee tilalle, karhun kanssa kierretään ympäri Eurooppaa ja salasanomaa selvitetään. Kovin raamatullinen on loppu eikä teos kuulu Paasilinnan parhaimmistoon. Silti saa sijansa fantasiahyllyssä.

 



84. Sariola Mauri: NE VIULUT VASTA MAKSOI §§½

189 s. Gummerus 1983 RM

Petkuttajaa petetään, hänet tapetaan ja rahat joutuvat murhaajalle ja tapetun naisystävähoukutuslinnulle. Mutta paikalle saapuu Susikoski ja hommaa syylliset rautoihin. Lukeehan näitä Sarioloita uudelleen näin kesähelteellä.

 



86. Sariola Mauri: UKKOTUOMARIN VIIMEINEN JUTTU §§

217 s. Gummerus 1966 RM

Kun muut kirjat on luettu, voi aina lukea Sarioloita uudelleen. Ukkotuomari antaa viime töikseen väärän tuomion vaikka eipä tuo ukkelin vika ollut. Roisto jää tempuistaan kuitenkin tuomarin vipuun viime tipassa sattuman kautta Pariisissa. Ukkotuomari vetelee viimeisiään syöpäsäkkinä joten tunnustus irtoaa vähän laittomasti uhkailemalla pistoolilla, ja puuttuu vielä kohtalo peliin kun renttu lipsahtaa kaiteen yli ja viskaa veivinsä.


 ********************

Rauhaisa juhannusaatto oli ja meni. Lähimain ei kuulostanut olevan minkäänlaisia bileitä. Ei soinut haitari eikä ulvonut vesiskootteri. Mainio rauhan tyyssija tämä Kannonkoski. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...