keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Lyhenevät päivät

 Luettu:

 

80. Pohjanen Bengt: KORPELANLIIKE

174 s. Barents 2019 (Mari Johansson) YK

Kolmella kielellä kirjoittavan Pohjasen teos korpelalaisuudesta on tietomiehen kirjoittama. Kirjassa alkuosa on kaunokirjallinen kertomus, loppu tiukkaa asiaa Meänmaan uskonnollisuudesta henkilökohtaisesti nähtynä. Olen miehen kanssa keskustellut Valamon luostarissa. Tolkun heppu.


81. Larsson Åsa: MUSTA POLKU §§½

368 s. Otava 2007 (Katriina Savolainen) AK

Rebecka Martinsson-sarjan kolmas teos. Liikaa murhia, tai paremminkin teurastuksia, kirjassa tehdään. Afrikka-politiikkaa ja taloudellista kähmintää on suurin määrin eivätkä henkilötkään ole herttaisia. Kirjoista tehdyt televisiofilmit taitavat miellyttää minua enemmän.



82. Sariola Mauri: ROTAT POIS LAIVASTA §§½

271 s. Gummerus 1986 (1956) 5.p RM

Aikaansa (1950-luku) sidottu Sausikoski-kertomus, joka nykylukijasta tuntuu naurettavalta. Mutta sujuvaa on kerronta ja tupakkia palaa niin perhanasti.


 *****************

Kuvasin aamulla suttuisennäköisen (yhtä suttuinen aidostikin) järven, johon pilvet heijastuvat.


 Kävimme Saarijärvellä, kierrätyskeskuksesta emme ostaneet yhtään kirjaa. Toki muutaman äänilevyn ja elokuvan, sekä lippalakin. Kahvin joimme Friseessä ja pitsat söimme Isabellassa. Molemmat tarjoukset kelvolliset. Tässä pitsat:


Kuten tavallista, puolet kummastakin toimme mökille myöhemmin syötäväksi.

Meitä taas syövät itikat, joita on satamäärin ellei enemmänkin. Ja päivät lyhenevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...