tiistai 5. heinäkuuta 2022

Tervakallio ja jokin tunkinmurikka tiellä

 Ajoin Vammalan vanhan kirjan päiville Sastamalaan Parkanon kautta. Matkalla kävin mm. Keuruun vanhassa puukirkossa vuodelta 1758. Siinä vasta upea kirkko. Maalauksia oli seinissä ja katossa, ja lisäksi oli muutama viehättävä erillismaalaus, mm. Söderstrandin Viimeinen tuomio.



Alempana yksityiskohta edellisestä taulusta. Juuri tuolta minun selkäreumani joskus tuntuu. Sakastissa oli myös esillä jalkapuu.

Parkanossa oli hyvä pienhotelli jota ylläpiti yksi mieshenkilö. Kävelin ympäriinsä kymmenen kilometriä ainakin ja nukuin hyvin. Aamulla ajoin Tervakallion leirintäalueelle, sieltä kävelin parin kilometrin päähän Sastamalan torille,  jossa oli heikosti kirjanmyyntiä. Jatkoin Sylvään koululle, kiersin teltan ja olin menossa sisätiloihin, kun tuli palohälytys ja väki karkasi pihalle. Väärä oli se hälytys ja pääsin takaisin sisälle. Ostin neljä puuttunutta Sapoa vaimolle:

 Huutokaupassa halusin huutaa Kosti Koskisen kirjan Ihmeellinen kuherruskuukausi, joka nimestään huolimatta on veikeää kauhua. Kun hinta nousi yli kolmensadan, luovutin ja ostin saman teoksen uusintapainoksen Nummelinilta teltalta. Lisäksi HH antoi minulle fantasiahyllyyn Janssonin Näkymättömän lapsen.

Siitä rantaravintolaan Herrojen kanssa olutta juomaan ja keskustelemaan. Ja myöhemmin oleilu jatkui Tervakallion  leirintäalueella. Seuraavana aamuina ajoin rantamökille jossa nukuin yön ja sitten lähdin kotiin ajelemaan. 

Heti alkumatkasta ajoin tielle pudonneeseen rautamurikkaan, jota luulin muovikassiksi ja jota en voinut satasen vauhdissa kiertää.


 

 Auto  hajosi ja piti soittaa vakuutusyhtiöön ja hinausliikkeeseen jne. Auto kuljetettiin Viitasaarelle ja vuokrasin firmalta auton jolla ajoin kotiin. Odottelen, mitä korjaamo ja If päättävät autostani, josta ainakin hajosi vaihdelaatikko ja yhtä ja toista muutakin. Monimuotoinen kirjamatka, todellakin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...