lauantai 23. heinäkuuta 2022

Lukuhommia ja Saarijärvi

 Luettu:

 

96. Aro Olli: SALAINEN RADIOASEMA §

133 s. Otava 1958 RM

Luen näitä vanhoja nuortenkirjoja scifiä ja fantasiaa niistä hakien. Tässä ei ole. Radioamatööriasiaa selvitetään ja pojanklopit plus kiintiötyttö panevat pystyyn ilman lupaa toimivan levyjä soittavan radioaseman. Tietenkin Petteri nappaa vielä uppoavan laivan hätäsanoman, ja varustamopäällikkö palkitsee porukan limonaadilla. Radioasema suljetaan eivätkä lapset joudu vankilaan. Voi jukra!

 



97. Zilahy Lajos: PRINTEMPO DE MORTO §§

119 s. Stelo 1947 RM

Unkarilainen esperantoksi käännetty teos. Suomennettu nimellä Surmaava kevät v. 1939. Rikas mies havittelee naista, nainen mielii toiselle, mies rakastuu toiseen, pelaa rahansa, on menossa naimisiin kun kuulee että ensimmäinen nainen ei mennytkään avioon vaan rakastaa miestä. Joten mies ampuu itsensä ja jättää sotkut jälkeensä. Kiusallista luettavaa.

 



98. Chandler Raymond: VUOSIEN VARJO §§§§

191 s. Wsoy 1989 (1958) (Kalevi Nyytäjä) RM

Kirjallisesti nautittava yksityisetsiväteos, jossa Marlowe selvittää rikokset hillitysti ja rehellisesti liikoja veloittamatta, vaikka yksi ja toinen on taaloja taskuun työntämässä.

***************

Kävimme Saarijärvellä. Friseen kahvin jälkeen kierrätyskeskuksesta ostimme yhden kirjan, kaksi cd-levyä (Loiria) ja kesäjuomalasit. Yhteensä 3,50 €. Kauppaostosten jälkeen ajoimmekin mökille syömään einesmaksalaatikkoa. Hellekin oli, ehkä vuoden viimeinen? Tänä aamuna on ilmassa syksyä, yöllä jyrisi ja salamoi ja saavisatoi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...