perjantai 15. heinäkuuta 2022

Kia ja lukemisia

 Hankimme uuden auton rautamötikkään rikkoutuneen entisen tilalle. Kia Rio, kaksi vuotta vanha, 23000 ajettu, vetävässä kunnossa. Jokohan viimeinen auto jonka hankimme. Ikä alkaa kuskilta loppua.

 Kun olin Viitasaarella palauttamassa laina-autoa, tapasin sattumalta Seijan, jonka kanssa leikin pienenä, 70 vuotta sitten. Terveisiä Seijalle ja Matille, jos satutte näkemään tämän.

**********************

Luettua:

91. Hyrkäs Seppo: HULLU MAAILMA

269 s. Wsoy 2000 AV

Iltalehdestä koottu juttukokoelma, joka härskiydessään on ilahduttavaa luettavaa. Onko maapallolla älyllistä elämää, kysyy teos, ja vastaa epäillen.

 



92. Muhonen Pekka: VALINNANVAPAUS §§

304 s .VV -kustannus 1995 YK

1900-luvulla syväjäädytetty mies herätetään 2250-luvulla. Tauti on parannettu. Maailma on muuttunut utopiaksi. Teoksessa ei tapahdu mitään, miehelle kerrotaan miten maailmasta on poistettu kaikki ongelmat, rikokset ja sairaudet (mm. homous!?). Eli kirjoittaja kuvittelee maailman, joka hänen mielestään olisi paras mahdollinen. Väliin on tungettu puolivillaisia entisvitsejä, joita herätetty kertoo riemastuvalle kuulijakunnalleen. Toki matkustetaan malliksi jollekin planeetalle, sujahdellaan paikasta toiseen putkijunissa ja atomisiirrolla (jaunttaamalla). Puhutaan tunnetun maailman rajasta, mikä sekin lie? Ja kaiken perustana on Valinnanvapaus, jossa myös kaikki uskonnot edelleen toimivat mutta rauhanomaisesti, ja kaikkia niin kovin halihymyilyttää.

 



93. Niiniluoto Maarit: SIKS’ OON MÄ SURUINEN §§§½

300 s. Tammi 1982 AK

Toivo Kärjen elämäkerta, kirjoitettu minä-muotoon eli kuin Kärki itse puhuisi. Rillumarei-linjan monitoimimies olisi kelvannut jatsiin ja klassiseenkin, mutta onneksi pysyi kuosissaan. Muistojen bulevardilla taidetaan joka kerta soittaa ainakin yksi Kärki-Helismaa-tuotantoa oleva kappale. Ja hyvä niin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...