sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Kapinaa, rikoksia ja pesukone.

 Lukuhommissa:

 

144, London Jack: ELSINOREN KAPINA §§§

339 s. Otava 1938 2.p (Tauno Nuotio) YK

Luin tämän nuorena. Muistin kapinaosuuden paljon pitemmäksi, mutta etupäässä kuvataan matkaa purjelaivalla Kap Hornin ympäri. Lempi leiskahtaa ja purjeet paukkuvat. Aikaansa nähden rasismia ei ole niin paljon kuin voisi kuvitella. Toki herrat ovat herroja ja roskaväki luuhaa omillaan. Kapina päättyy nälkään, roistot pannaan linnaan ja nuoripari purjehtii eteenpäin uuden miehistön kanssa Seattleen.


145. Christie Agatha: KYMMENEN PIENTÄ NEEKERIPOIKAA §§§§

225 s. Wsoy 1996 21 p. (Helka Varho) Sapo 343

Vetävä kirja, pakko tälle on rutkasti pykäliä antaa, vaikka kaiken tiesi etukäteen niin kirjoista kuin elokuvistakin. Onneksi tässä on vielä vanha kunnon nimi, rasismi asuu lukijan mielessä eikä perinnesanassa.


146. Jokinen Seppo: VILPITTÖMÄSSÄ MIELESSÄ §§

280 s. Karisto 2006 6.p YK

Väsähtänyt Koskis-kirja joka pyörii liikaa henkilökunnan omien ongelmien ympärillä. Syrjäytynyt nörtti sotkee elämänsä hölmöyttään ja maahanmuuttaja tappaa vaimonsa suomalaiseen tapaan. Lisäksi komisariuksen entinen vaimo kitisee nurkissa. Ja Tammerkoski pauhaa.



147. Lindgren Astrid: YKSTISYISETSIVÄ KALLE BLOMKVIST §§

148. Lindgren Astrid: KALLE MESTARIETSIVÄ §§§

149. Lindgren Astrid: RYÖSTETTY RASMUS JA MESTARIETSIVÄ §§§

454 s. Wsoy 2002 5.p (Laila Järvinen) AK

Kokoomateos, jossa kaikki mestarietsivä-kirjat. Luin ne pienenä useaan kertaan, ja ihme kumma, vielä vanhuksenakin niitä oli hauska lukea. Valkoiset Ruusut ja Punaiset Ruusut kisailevat keskenään ylimpinä ystävinä ja vihollisina, ja sivussa tulee ratkottua jalokivivarkaus, kiristäjän murha ja maanpetos. Ja tuhannet ja tuhannet sielut käyvät kuolemaan ja kuoleman yöhön.

 

***************

Tiistaina tuodaan meille uusi tiskikone. Edellinen lopetti sopimuksensa. Sattui olemaan Mustaa Viikkoa, joten koneesta sai 200 euron alennuksen. Tarkistin netistä, on se oikea alennus. Joku tulee myös samalla asentamaan koneen ja vie vanhan mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...