sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Fantasiaa. Hieman marinaakin.

 Luin:

39. Bruun Staffan: IHMISSYÖJÄ §§

236 s. Otava 1994 (Seppo Hyrkäs) YK

Maapallon liikakansoitukseen keksitään japanilainen parannuskeino: Super-Colaan sekoitetaan siittiöitä tuhoavaa ainetta. Kobbatin mielestä homma ei ole oikein. Onneksi olen näin vanha. Uskallan rauhassa juoda kaikenlaisia kolajuomia.



40. Salovaara Eija: KIE BOACOJ VAGADAS §§

70 s. DEF 1967 YK

Suomalainen alun perin esperantoksi kirjoitettu kertomuskokoelma. Pieniä kotoisia jutelmia Lapista. Hauska niitä oli lukea aikansa kuluksi.


41. KUUN PIMEÄ PUOLI §§

352 s. Jalava 2013 A V

Toim. Juri Nummelin. Eritasoisia ihmissusinovelleja. Vain yksi on vanhalta kunnon ajalta, Matti Kurikan (1863-1915), loput nykykirjoittajilta. Eivät nämä minua hetkauta, muutaman jätin kesken. Kurikan lisäksi Minna Supisen novelli tuntui leppoiselta.


****************

Maanantaina on kevätpäiväntasaus. Edessä kuusi kuukautta, jolloin on kevyt elää. Talviaika on vanhukselle raskas, ei sille mitään mahda. Tänään on Minna Canthin päivä. Hurraa naiset. Äänestän edelleen vain naisia vaaleissa, jos vain naisia listoilta löytyy. Hitler,  Stalin, Amin,  Trump, Isis ja Putin näin viime ajoilta edustavat sitä mieheyttä, joka minun puolestani saa muhia omassa epärauhassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...