sunnuntai 14. toukokuuta 2023

KESÄÄ KOHTI. HYVÄ NIIN.

Euroviisut menivät. Minulta ne ovat jo aikaa menneet ohi. Koreografia ja meteli ovat tärkeimmät asiat, melodioista viis. Kuuntelin Käärijän ja puolet ruotsalaisesta (en tietenkään suorana). Riitti.

Huomenna rantamökille. Kesäisen kaupunkiviikon perästä tulossa sateita ja kylmempää. Se siitä. 

Luin:

63. Flood David: MI SERĈIS ORON KAJ OLEON SED TROVIS… §§

132 s. ESE 1946 (Karl Gustaffson) RM

Ruotsalainen mies muuttaa Amerikkaan, etsii öljyä, etsii kultaa ja vielä radiumiakin. Pelastuu lukuisista hengenvaarallisista tilanteista, nitistää kymmenen roistoa kerralla ja muutenkin valehtelee kuin hra Mynchhausen. Palaa lopulta Ruotsiin. Liekö kertomus todeksi tarkoitettu? Ainakin se käännettiin esperantoksi.


64. Lönnroth Heleena: SILMÄ SILMÄSTÄ §

206 s. di Porri 2012 AV

Tuhma uskonnonopettaja tappaa ja kätkee kolmannen vaimonsa Ljudmilan. Ljudmilan viipurilainen sisar palkkaa Kaakonetsivät tutkimaan tapausta. Lapissa Niiles-Jussi hakkaa noitarumpuaan ja vie etsijät just oikealle suonsilmälle laajassa Lapissa. Sieltä Ljudmila nostetaan. Joku tappaa uskonnonopettajankin, joka löytyy jostain matonpesukoneesta. Taisi siskon suku olla murhatyön takana. Lopuksi juodaan kahvit ja lähdetään kotiin. Höh.


 *******************

Juhannuksen jälkeen kierrän viikon Suomea itsekseni. Sillä reissulla käyn myös Vammalan vanhan kirjan päivillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...