perjantai 5. toukokuuta 2023

Viileänlumista toukokuuta

 Luettu:

61. Cussler Clive: VALHALLA NOUSEE §½

467 s. Wsoy 2002 (Aulis Rantanen) RM

Terrorismia, ihmeellisiä keksintöjä, kymmeniä ruumiita ja imelää lässytystä. Teos on julkaistu 2001 ennen WTC:n murskaamista, kirjassa koetetaan monen muun tihutyöyrityksen lisäksi tuhota WTC ja lähiseutu kaasutankkeriräjäytyksellä. Teleportaatio toimii, samaten magnetohydrodynamiikka-alus. Heliumia jäähdytetään absoluuttiseen nollapisteeseen eikä kirjailija (tai kääntäjä) tiedä maailmankaikkeuden ikää. Täyttä sontaa, mutta vetävää sellaista koko teos.


62. Tuuri Antti: LAKEUDEN KUTSU §§§

363 s. Otava 1997  RM

Pohjanmaa-sarjan päätösteos. Erkki Hakala palaa Amerikasta Suomeen, kun verovelat ovat menneet vanhaksi, ostaa metallialan tehtaan, lirkuttelee erillään elänyttä vaimoaan ja ajelee amerikanraudallaan ympäriinsä. Toteavaa tekstiä on rauhaisaa lukea.


 ***************

Lämmitimme eilen saunan. Ja huomenna lähdemme kaupunkiin.  Maalle lähtiessämme  oli lämmin liki kesäilma. Ensi viikolle on luvattu lämmintä kesämäistä ilmaa. Tämä oleiluaikamme - puolitoista viikkoa - oli kylmä, luminen ja vesisateinen. Haetanneeko mitään. Ainakin ehdin lukemaan, tähän mennessä noin 1500 sivua. Takassa ja/tai hellassa on ollut tuli päivittäin. Sähkö on pitänyt muuten sisälämpötilan parissakymmenessä asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...