torstai 18. toukokuuta 2023

LAUTALLA SEILAAMASSA. EMME ME.

 Luettu:

 

65. Tapio Marko: MUMMOKULTA §§§

174 s. Wsoy 1969 RM

Karkeanhilpeä trilleri”, päähenkilöinä patologi ja outo poliisi. Juonena vanha vitsi kuolleesta mummosta ja varastetusta autosta ja ratkaisuhakuna piirros petoksesta, joesta, sillasta ja lautasta. Ratkaisu löytyy ja patologi jatkaa matkaansa Lapin iloihin.



66. Leon Donna: KASVOT KUVASSA §§½

300 s. Otava 2011 (Kristina Rikman) RM

Kauniisti Venetsiaa kuvataan, tämä lie ”parempaa kirjallisuutta”. Mafian jäterikollisuutta ja tutkijan murhaa selvitettiin. Epäpätevä hammaslääkäri oli epäpätevästi toiminut ja Brunetti keskusteli Cicerosta kasvoleikkausuhrin kera. Eikä roiston ampunutta kasvouhrinaista lusimaan pantu, ja hyvä niin.


67. Heyerdahl Thor: EKSPEDICIO KON-TIKI §§§½

208 s. ESE 1951 (Carsten Brynildsen) RM

Toki luin tämän suomeksi (Lautalla yli Tyynenmeren) nuorena, vaan en näin mainioksi muistanut. Kuusi ukkoa seilaa merivirtojen ja tuulen mukana yhdeksässä kuukaudessa bambulautalla Perusta atolliriutta Rarojalle, Takoituksena on todistaa, että Polynesia asutettiin idästä päin. Nykyään taidetaan arvella toisin.


 *****************

Kävimme eilen Kannonkoskella kaupassa. Oli sen verran kylmää ja kosteaa, että palasimme heti vesilähteen kautta mökille. Tänään on vielä kehnompi ilma, mutta huomisesta helpottaa. Sauna lammitetään tänään ja huomenna käydään Saarijärvellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...