perjantai 19. tammikuuta 2024

QUEENIA muka, JNE.

 Luettu:

11. ELLERY QUEENIN JÄNNITYSLUKEMISTO §§

128 s. Gummerus 2000 (1962) (Pauli A. Kopperi)

Tyypillisiä amerikkalaisia kertomuksia, mukana yksi scifi. Parasta viimeinen lyhyt novelli, Dylan Thomasin ’Martha ja vanha nainen’, jolle toinen täplä.



12. Aarniaho V.: VENUS-TÄHDEN MUUKALAINEN §§§

222 s. Valistus 1947  Toinen lukukerta

Nyt siirrytään Venus-planeetalle sielunsiirron avulla. Venuksella elää ihmisen muotoinen rotu viidakko-olosuhteissa. On huuhoja ja on jättiläiskäärmeitä, ja onpa ihanainen impikin, Thela Mund. Insinööri Salo viettää muutaman kuukauden paikkaan tutustumassa, sitten sielunsiirto tuo hänet takaisin maahan. Tilalla pyörähti maassa venuslainen Moore, josta ei juurikaan kerrota.

 



13. Laitinen Jaakko: KUOLEMAN KELLARIT §§

211 s. Tammi 1983 

Neuvosto -Virossa Paldiskin atomivoimala räjähtää, saastepilvi tappaa turkulaiset ja rutkasti muitakin. Turkulainen lääkäri kirjoitti tämän varoittavan teoksen ydinvaarasta ja siitä, ettei väestönsuojelu ollut ajan tasalla. Samalla muistutetaan myös mahdollisesta ydinsodasta, joka tuhoaisi koko maapallon. Kirja on varmaan nyt ajankohtaisempi kuin kirjoitusaikana.


 **************

Tilasin antikvariaatista minulta puuttuneen lastenkirjan  Dieckman: Ram löytää synnyinsijansa 1994. 

Ihmeellistä, että Anu Holopaisen esikoisteosta Kristallien valtakunta ei saa ostettua mistään. Siitä kait otetiin pieni painos. Muut viime vuosisadan Holopaiset minulla on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...