perjantai 26. tammikuuta 2024

SUSIJUTTU

 Luettu:

14. Ekman Kerstin: SUDEN JÄLKI §§§§

176 s. Tammi 2022 (Pirkko Talvio-Jaatinen) KK529

Vanha pariskunta, luopuminen ja susi. Ekman kertoo kaiken tarpeellisen ihmisen elämästä alle kahdellasadalla sivulla. Ehkä hyviäkin ihmisiä on.



15. Tambs Erling: HÄÄMATKALLA YLI VALTAMERIEN §§

250 s. Wsoy 1943 2.p. (Toivo T. Kaila)

Sininen nauha-sarjan teos, kansan suussa näitä sanottiin kompassi-kirjoiksi kannen kompassikuvan takia. Sininen nauha koristi irtokansia. Pariskunta matkustaa pienellä 12-metrisellä purjeveneellä Atlantin ja Tyynenmeren halki. Kahdestaan lähtivät, perillä heitä oli jo neljä. Kiviharjuun jäivät meidän tämän sarjan kirjamme, parisenkymmentä. Olen niistä useita lukenut, vähän itsekehulta nämä yleensä maistuvat kauheine myrskyineen ja täpärine pelastuksineen.



16. Dieckmann Maijaliisa: RAM LÖYTÄÄ SYNNYINSIJANSA §§

104 s. Wsoy 1994

Tässä Ram-sarjan osassa ei juuri mitään tapahdu. Orposisarukset pärjäävät kahdestaan kodassa talven yli ja seuraavana syksynä veneilevät vanhempiensa entiselle kotiseudulle selvittämään suvun salaisuutta. No ei ollut kumma salaisuus.


 ***************

Hampaita rassattiin taas yli kuudensadan euron edestä. Nyt pitäisi suun olla kunnossa. Ensi viikolla yritetään autokauppoja tehdä. Ja talvi kuluu hiljalleen, sunnuntaina on vaalit ja viikko siitä tulen täysi-ikäiseksi vanhukseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...