torstai 21. maaliskuuta 2024

90

Kävimme Jyväskylässä  sisaren 90-vuotisvieraina. Muutaman puhelinonnittelusoiton hän oli saanut, mutta edes kaupungin vanhuspalvelufirma ei huomioinut päivää mitenkään erityisesti. Hän on luterilaisen seurakunnan jäsen, ei sieltäkään edes korttia tullut. Tosin ei hän ole aktiivi seurakuntalainen vaan ns. tapajäsen. Veimme hänelle kukan, saalin ja parikymmentä kirjaa, joimme kahvit ja palasimme kotiin.

 Luettu:

40. Lehtolainen Leena: ENSIMMÄINEN MURHANI §§½

251 s. Tammi 1997 3. p

Opiskelijakuoron huvilaillanvietossa tapahtuu murha, ja opiskeleva ylikonstaapeli Maria Kallio selvittää rikoksen. Kirves heiluu, pontikkaa juodaan, huumeita jossain taustalla veneillä kuljetetaan. Lopuksi Maria nukahtaa Antin ja Einsteinin väliin, ja toki tiedämme, että pariskunta siitä myöhemmin kehkeytyy.



41. Arhippa Pirkko: JO KATKEE MAALINAUHA §§

231 s. Mäkelä 1985

Murhakertomus 1980-luvulta, jolloin homous ei enää ollut rikos eikä sairaus (lain ja kunnon ihmisten kannalta), mutta vielä kylläkin hirvittävä häpeä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TURHAN NAUKUMISTA

  En ole koskaan soittanut puhelimella mielelläni, ja viimeisten 20 vuoden aikana soittokammo on kasvanut ylimaallisiin mittoihin. Minun on...